Wilbert Molenaar

mBraining en VerticalQ zijn een fantastisch duo

Wilbert Molenaar, eigenaar van mBraining Nederland, heeft zijn netwerk van trainers en coaches geïnformeerd en geïnspireerd met een mooie ontdekking. Het multiple brain assessment van VerticalQ is voor mBIT Coaches, Master Coaches en Trainers super interessant. Vooral omdat het coachen vanuit de meerdere breinen (mBIT) en ervaren vanuit deze breinen waar je kracht ligt/ wat je talenten zijn (VerticalQ) zo mooi op elkaar aansluiten. Mark Schipper en Wilbert Molenaar hebben met elkaar ontdekt hoe complementair beide invalshoeken aan elkaar zijn. Wilbert deelt ook graag zijn eigen ervaring met VerticalQ.

Hoe ik het VerticalQ assessment heb ervaren

“Ik heb zelf het lichaamsgerichte assessment mogen ervaren. En daar stond ik dan, negen keer in een specifieke houding waarbij Mark die het assessment afnam, me vroeg om mijn energie op een bepaald punt in mijn lichaam te richten. Negen keer kon ik samen met hem ervaren dat mijn kracht in de ene houding veel sterker was dan die in een andere houding. En dat blijkt voor iedereen dus verschillend te zijn”. 

“Elke houding is gekoppeld aan één van de VerticalQ talenten. Negen stuks in totaal, drie per brein. De vier talenten, gekoppeld aan de vier houdingen waar ik het sterkst in stond, vormen nu mijn VerticalQ profiel. Ik zag meteen het potentieel van mBIT en VerticalQ samen. Toen Mark me uitlegde wat dit profiel over mij zegt, was ik dus oprecht flabbergasted. Ik heb vele accreditaties in verschillende profielen, denk aan DISC, MBTI, iWAM, Values & Integrity profiling. De meeste komen allemaal in eerste instantie vanuit vanuit vragenlijsten (hoofd – intelligentie). VerticalQ is door de lichaamsgerichte aanpak anders: echt gaaf en ZO mBIT”. 


Jij kunt nu ook leren hoe VerticalQ te meten en in te zetten

Het is voor jou als jij als mBIT Coach, Master Coach of Trainer met organisaties, leidinggevenden of individuele medewerkers werkt of wilt werken super interessant.

In een zesdaagse VerticalQ training leer je jouw eigen profiel goed kennen en leer je zelf met het VerticalQ assessment werken. Je weet na afloop van de opleiding hoe je het assessment meet bij een individuele klant, hoe je het profiel toelicht en hoe je diegene coacht op basis van de VerticalQ methode.

Je leert ook het zelf meten van en werken met teams volgens deze methode. Ook in teams brengt VerticalQ een extra dimensie naast alle mBIT kennis en kunde die we al in huis hebben. Er zijn al hele organisaties en vele teams die teamcoaching op basis van deze methode ontvingen. De eerste teams werken nu ook zelfstandig met de methode, bijvoorbeeld als er beslissingen moeten worden genomen of projecten tot een goed einde gebracht. VerticalQ geeft namelijk antwoorden op samenwerkingsvragen uit teams. Wie uit ons team hebben voor dit project de beste talenten? En welk VerticalQ talent (van de sterkste vier) van ieder teamlid is nu het meest helpend, bijvoorbeeld om samen deze belangrijke beslissing te nemen? 


Training voor ons als mBIT Coach, Master Coach en Trainers

Eind dit jaar start de 2e groep met mBIT Coaches, Master Coach en Trainers met de opleiding en in januari start nog een 3e groep. De drie blokken die nu starten staan gepland op:

  • 21 + 22 december blok 1
  • 30 + 31 januari blok 2
  • 7 + 8 maart blok 3
  • Examen dag 13 april

De training vindt overdag plaats, in omgeving Utrecht. De precieze details, locatie en tijden worden later nog nader gecommuniceerd. De accreditatie- & feestdag is ook overdag in de buurt van Utrecht en duurt één dag. De datum wordt nog samen met de groep gepland. 

Je leert hoe je VerticalQ kunt meten en gebruiken, om zowel teams als individuen te coachen, krachtige inzichten te generen, teamdynamieken te onthullen en systeemintelligentie te ontwikkelen. Je mag jezelf VerticalQ practitioner noemen na afloop van de training en na het goed doorlopen van de accreditatie. Wat tof om dan mBIT in huis te hebben en dan ook VerticalQ!